1 Eylül 2015 Salı

Hazımsızlık



Hazımsızlık

Hazımsızlık, sindirim sisteminin normal şekilde olmaması ve bağırsakların çok seyrek çalışmasıdır. Ağır yenen yemekler, yenilen yemeklerin iyi çiğnenmemesi, içki veya sigara tüketiminin fazla olması, sık olarak kahve çay tüketimi, yorgunluk, stres, aşırı üzüntü hazımsızlığa yol açan nedenler arasında sayılabilir. Yemek yedikten sonra, midede yanma, ağrı şişkinlik hissiyle ortaya çıkmaktadır.

Hazımsızlığı önlemek için, öncelikle ağır yağlı yemeklerden uzak durulmadır. Yemek aralarında ya da yemekten sonra soğuk su içilmemelidir. Sıkıntı ve üzüntüden mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır. Kişi doyduğunu hissettiği anda yemek yemeyi bırakılmalıdır. Fazla yenen yemek midede aşırı şişkinliğe yol açtığından midenin bunu hazmetmesi zorlaşacaktır. Hazımsızlık durumunda, bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat eklenip iyice karıştırılıp içildiğinde mideyi rahatlatacaktır. Yahut bir su bardağına yarım limon suyu eklenerek içilir. Mideyi rahatlatmada ve bağırsakların çalışmasını sağlayarak hazımsızlığı giderir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder