26 Ağustos 2015 Çarşamba

Soğanın Faydaları Nelerdir?

Soğanın Faydaları Nelerdir?

Soğan, antibiyotik özelliği bulunması açısından uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi önerilir. Vücudun direncini arttırması, kan basıncını düzenlemesi ve bazı kanser türlerine karşı da koruma sağladığı kanıtlanmıştır. Soğanda protein, C vitamini, B6 vitamini ve K vitamini içerir. Ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, fosfor, bakır ve selenyum mineralleri bulunması bakımından oldukça zengin bir besindir.
Soğan mide, kanser, anemi, tansiyon, kolesterol, öksürük, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi birçok hastalıklarda antibiyotik etkisi göstermektedir. Sık sık çiğ ya da yemeklerimizde kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmiştir. Vücudu enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olur. Soğanda bulunan “guercetin” adlı bileşenin hipertansiyon hastalarında tansiyon kontrolüne yardımcı olduğu ispatlanmıştır. Besin lifi bakımından zengin olup kan şekerini düzenler ve kabızlığa çok iyi gelir. İdrar söktürücü özelliği de bulunan bu besinin kanın temizlenmesinde yardımcı olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder