Soğanın Faydaları Nelerdir?
Soğan, antibiyotik özelliği bulunması açısından uzmanlar tarafından sık
sık tüketilmesi önerilir. Vücudun direncini arttırması, kan basıncını
düzenlemesi ve bazı kanser türlerine karşı da koruma sağladığı
kanıtlanmıştır. Soğanda protein, C vitamini, B6 vitamini ve K vitamini
içerir. Ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, fosfor, bakır ve
selenyum mineralleri bulunması bakımından oldukça zengin bir besindir.
Soğan mide, kanser, anemi, tansiyon, kolesterol, öksürük, grip, nezle,
soğuk algınlığı gibi birçok hastalıklarda antibiyotik etkisi
göstermektedir. Sık sık çiğ ya da yemeklerimizde kullanılması uzmanlar
tarafından tavsiye edilmiştir. Vücudu enfeksiyonlarla mücadelede
yardımcı olur. Soğanda bulunan “guercetin” adlı bileşenin hipertansiyon
hastalarında tansiyon kontrolüne yardımcı olduğu ispatlanmıştır. Besin
lifi bakımından zengin olup kan şekerini düzenler ve kabızlığa çok iyi
gelir. İdrar söktürücü özelliği de bulunan bu besinin kanın
temizlenmesinde yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder